Dag 1 van de 71ste Schildweek

STEENDAM –Onder zeer zonnige omstandigheden zijn vandaag  twee openingswedstrijden van de 71e Schildweek gevaren. Met 150 deelnemers aan de start was het een gezellige drukte op het water. Vanaf de waterkant zagen de toeschouwers zowel de aller kleinsten in hun optimist als de ervaren zeilers in hun 16m2 alle kriskras door elkaar heen varen opzoek naar de beste wind.

In alle opzichten was het een geslaagde dag. Niet alleen werd er op het water fanatiek gestreden, aan de waterkant genoten van alle lekkers dat de horeca te beiden heeft. Een dag zonder protesten.

In de 16m2 klasse was Klaas Kruijer (Farmsum) met Jildert Kuperus aan de fok de snelste van de dag na twee races. Gevolgd door Jens Jongsma (Lemmer) en Marcel van de Kooi die op te tweede plek staan. Op de derde plaatst staat Jasper Rijks (Groningen) met aan de fok Marije van der Leij.

In de O jol klasse staat Anne Drenth (Delfzijl) aan de leiding van het klassement. Gevolgd door Melle Heerlien (Sappermeer) en Jeroen Nijburg (Sappermeer)

In de optimist A is Monique Sabong de snelste voor Sophie Drenth en Tim Rijfers. In de optimist B gaat Jasmijn Drenth samen met Justin Honkoop aan de leiding gevolgd op de derde plaats door Lucie Voogd. In de optimist C gaat Joran Visscher aan de leiding voor Jarno Bruins en Lars Zuur.

In de Flits A klasse gaan Jorrit van der Kooi en Lieke Gerlofs aan kop. Gevolgd door Anne-Rixt Reitsma en  Arnoudt Reitsma en Jaap Reitsma en Coen Bijlsma. In de Flits B staat Christiaan Koek en Janna Koek op de eerste plaats gevolgd door Elze-mieke Reitsma en Margo Bijlsma. In de Flits C gaan Itte en Tonnis Klimp aan de leiding en op plaats 2 en 3 Sybrant Koek en Niels Gerlofs en Lieke van der Kooi en Fenna Donker.