Zomerse Schildweek

Steendam 28-7-2018 – Zeilen in een ‘golden raand’ was het zeker afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer. Onder prachtige zomerse omstandigheden voeren zeilers uit het hele land van jong tot oud in 6 verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Paviljoen Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 73e keer.

Duizenden bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wissende  windsterktes gehad.  In totaal zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.  

UitslagenJaap en Janniek Jongsma schreven dit jaar de schildweek titel 16m2 klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Jaap en Janniek de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee Menno Huisman en Marcel van der Kooij gingen met de derde prijs naar huis.

In de Schakels klasse gingen Timo Engelsma en Benthe Wissel met de overwinning aan de haal. Gerrit Wissels en Kim Abma werden mipt tweede voor Dennis Abma en Jaap Reitsema  

In de Laser 4.7 klasse heeft Monique Sabong de Schildweek gewonnen voor Youri Honkoop en Stijn Beks.  

In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse, in de Flits klasse gingen de Nederlands kampioenen Robbert Huisman en Coen Bijlsma hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Imme Rijk en Silke Zuidema en Barth Wijkstra en Marieke Jaspers.  In de Flits B ging de hoofdprijs naar Marleen Huisman en Margot Bijlsma voor Judith Jaspers en Tamar Zijlstra en Marijn Wijkstra en Christiaan Pietersma. In de Flits C klasse gingen de gebroeders Hugo en Huis Numan met de hoofdprijs naar huis zou gaan, voor Janna Koek en Niels Gerlofs.

In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal.   

In de Optimist A was Rens van der Heide uiteindelijk de sterkste en ging met de de hoofdprijs naar huis. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel in de Optimist A . Sophie Drenth en Max Cuperus werden twee en drie. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Dianat Kruijer voor Yvon de Jong en Xander Wiesma.  

De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Flootje Beks ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Julia Paardekooper en Roos Huls.  

Al vast voor uw agenda de volgende Schildweek wordt gehouden van 19 juli t/m 25 juli 2019.