Schildmeer trekt grote zeilevenementen aan

STEENDAM – Zeilvereniging Schildmeer organiseert deze zomer een drietal grote zeilevenementen op het Schildmeer. De Comi Noord, het Nederlands Kampioenschap Flits en de Schildweek. Zeilen brengt veel vertier op het water en aan de waterkant van het Schildmeer.

In het weekend van 23 & 24 juni zullen er 100 jeugdzeiler uit de vier noordelijke provincies strijden om de prijzen tijdens de Combi Noord in de zeilklassen Optimist, Splash en Laser. De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor het uitzetten van een optimale wedstrijdbaan op het Schildmeer.

Het Nederlands Kampioenschap Flits wordt in het weekend van 13 t/m 15 juli verzeilt op het Schildmeer. De Flits wordt bemand door twee zeilers in de leeftijdscategorie van 6  t/m 18 jaar. Zeilvereniging Schildmeer verwacht minimaal 40 boten aan de start. Voor de jeugd is er ook een avondprogramma georganiseerd.

Het derde grote evenement is de jaarlijkse Schildweek, dit jaar voor de 73e keer, in de week van 20 t/m 26 juli. Diverse zeilklassen worden vertegenwoordigd zoals16m2, flits, schakel, laser en de optimist. Deelnemende zeilers strijden 6 dagen op het water om de titel en hebben s’avonds plezier aan de waterrand. Ook dit jaar hebben de ondernemers aan de het Schild een prachtig avondprogramma samengesteld boordevol muziek en entertainment.

De zeilwedstrijden zijn van alle evenementen zijn vanaf de terrassen aan het water bij de verschillende horecagelegenheden aan het Schildmeer te zien.