Onderhoud Ropper en Boeien

De Ropper naar de winterberging.


Op donderdag 11 oktober is de Ropper door een aantal vrijwilligers overgevaren naar Rozeboom in Appingedam. Op zaterdag 13 oktober is hij door personeel van Rozeboom uit het water gehaald. Nadat de onderkant was schoongespoten is hij de loods binnen gereden. Deze winter zal worden gebruikt voor onderhoud. Ondertussen werd er aan het Schildmeer hard gewerkt om hier de optimisten onderdak te krijgen, de rubberboten schoonmaken en uit het water. De valken zijn winter klaar gemaakt. Tevens is de tuin onderhanden genomen zodat deze klaar is voor de winter. 


Onderhoud boeien.


Op zaterdagmorgen 5 november om 8 uur stonden de eerste vrijwilligers al klaar om te helpen de boeien schoon te spuiten en op te slaan op de kant. We hadden Peter Slort bereid gevonden om met zijn kraanschip de boeien uit het water te halen en ze op het grasveld te deponeren.
De boeien liggen nu tussen en naast de twee containers die op het grasveld staan. In de winterperiode kunnen de boeien weer in orde worden gebracht voor het volgende seizoen. Bij een aantal boeien moet de ketting worden vervangen en er moeten weer betonnen gewichten worden gemaakt. 


Het kraanschip lag in de jachthaven van Boei 12 om de palen van de achterste steiger te verwijderen. Deze werkzaamheden vormen het begin van een totale renovatie van de haven. Het is de bedoeling dat in het voorjaar wanneer de boten weer uit hun winterberging terug keren de haven weer in gebruik genomen kan worden.