74e Schildweek

Zeilen in een ‘golden raand’ was het zeker afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer. Onder prachtige zomerse omstandigheden voeren zeilers uit het hele land van jong tot oud in 8 verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Paviljoen Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 74 keer.


Duizenden bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben zomerse omstandigheden en wissende  windsterktes gehad.  In totaal zijn er 8 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.


Uitslagen 
Gerrit Hofstra en Fokke de Jong uit Oppenhuizen schreven dit jaar de schildweek titel 16m2 klasse op hun naam. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Gerrit en Fokke de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Erik Groeneveld en Elise Gruber werden nummer twee Theo Helder en Mijke Wijnroks gingen met de derde prijs naar huis. 


In de Schakels klasse gingen Frank Wijkstra en Jorrit van der Kooi met de overwinning aan de haal. Barth Wijkstra en Floris Reitsema werden tweede voor Wiebo de Visser en Christine de Vries.


In de Laser 4.7 klasse heeft Justin Honkoop de Schildweek gewonnen voor Annika v/d Deen en Monique Sabong. 


In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse, in de Flits klasse gingen Jeanet Engelsma en Anouk Vissia hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma en Judith Jasper en Tamar Zijlstra. In de Flits C klasse gingen Matthijs Vissia en Charlotte Mars met de hoofdprijs naar huis, voor Margot Bijlsma en Evie Zijlstra. 


In de Splash klasse ging Jorian Dik met de overwinning aan de haal. 


In de Optimist A was Mieke de Jong uiteindelijk de sterkste en ging met de hoofdprijs naar huis. Tot de laatste meter werd er gestreden om de titel in de Optimist A . Julia Paardekooper en Tess Cuperus werden twee en drie. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Flootje Beks. 


De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. 
Veerle Visscher ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Anyk Zuidinga en Kevin de Wit. 


Al vast voor uw agenda de 75e Schildweek wordt gehouden van 17 juli t/m 23 juli 2020.