Wedstrijdofficial 3 opleiding dag 2

Op zaterdag 2 februari is de tweede les voor de Wedstrijdofficial 3 opleiding in samenwerking met het Watersportverbond. 

Wedstrijden kunnen niet gevaren worden zonder goede Wedstrijdofficials. Wil jij helpen bij de wedstrijdleiding en wedstrijden organiseren op regionaal, nationaal of zelfs internationaal niveau. Begin dan met de opleiding tot Wedstrijdofficial niveau 3.

Wedstrijdofficial 3 WL
Nadat je de opleiding tot Wedstrijdofficial 2 hebt afgerond kun je de opleiding tot Wedstrijdofficial 3 volgen. Deze duurt drie dagen en gaat dieper in op de stof. Huiswerk maken en examen doen zijn onderdeel van de opleiding. Naast de drie dagen loop je vier evenementen stage, de eerste drie van deze evenementen mag je zelf uitzoeken, voor het vierde krijg je een gerichte opdracht.  Zo leer je welke functies er binnen een wedstrijdcomité vervuld moeten worden, hoe je een wedstrijd organiseert en welke verantwoordelijkheden je als wedstrijdleider hebt. 


Van je stages houd je aantekeningen bij. Daarvoor zijn modellen (templates, sjablonen) beschikbaar, zodat het invullen niet te veel tijd kost. Ook helpt zo’n model je de ter zake doende gegevens op te schrijven. Je verzamelt de stagerapporten in een map, die portfolio wordt genoemd.
Als je vier stagerapporten in je portfolio hebt verzameld, krijg je het diploma Wedstrijdofficial niveau 3 WL. Na het afronden van deze opleiding mag je wedstrijden leiden op verenigingen en deelnemen in nationale wedstrijdcomités.


Wanneer u interesse heeft om deze opleiding te gaan volgen stuur dan een mailtje naar Wim Wind