Zeil training

Gedurende het zeilseizoen, dat loopt van april tot en met september, zijn er elke woensdag, donderdag en vrijdagavond (m.u.v. de schoolvakanties) zeiltrainingen voor de jeugd en volwassenen. De trainingen beginnen om 18.00 uur (opgetuigd en aangekleed).Er wordt gevaren in verschillende boottypen. De groepen zijn ingedeeld op niveau.

Bij de beginners staat het leren zeilen voorop en wordt er op een rustige manier toegewerkt naar het wedstrijdzeilen. In de gevorderden groepen zitten meer ervaren (wedstrijd)zeilers die hun kennis steeds verder uitbreiden. De zeilers die bij zeilwedstrijden uitkomen in de hogere klassen (A/B) zitten in een wedstrijdgroep. Alle groepen hebben een eigen trainer, die tijdens de praktijklessen (de natte training) in een rubberboot aanwezig is op het water.

Naast de natte trainingen gedurende het zeilseizoen, zijn er in de winter een aantal droge trainingen (theorieles). Zowel de natte als de droge jeugd trainingen worden afgesloten met een CWO (Commissie Watersport Opleidingen) examen. Wanneer het praktijkexamen en het theorie-examen beide met goed gevolg zijn afgelegd, krijg je een CWO diploma. In totaal kun je drie CWO diploma’s halen.